Friday, April 29, 2016

Matlamat Hidup Kena Ada. Lebih Penting, Jelas.


Pagi-pagi kita bangun, solat mandi bersiap sarapan semua untuk keluar bekerja demi sesuap nasi dan simpanan masa akan datang. Itu lah rutin harian kita lima hari seminggu, ada yang lima hari setengah seminggu, dan ada yang enam hari seminggu! Sebulan ada empat hari (ahad) je untuk rehat di rumah dan luangkan masa untuk keluarga. Bila kita fikir-fikirkan balik, kita banting tulang empat kerat ni untuk diri sendiri dan keluarga, tapi kalau masa yang mampu diluangkan hanyalah waktu malam pada hari bekerja dan sehari setengah dihujung minggu, sebenarnya tak berapa berbaloi, kan? Sedikit kecewa, tapi itulah hakikat sebenar sebuah kehidupan bagi mereka yang bekerja, termasuklah saya sendiri. Hari demi hari saya fikirkan, "sampai bila nak macam ni?" Penyelesaian yang paling saya nampak ialah dengan

Wednesday, April 13, 2016

Blog under on-going construction

Assalamualaikum & selamat petang semua


Seperti mana yang korang semua nampak, blog saya masih dalam proses pembikinan.Ye lah, entri pun baru 3-4, apatah lagi komen dan feedback dari blogger lain. Tapi takpe, sikit-sikit lama lama jadi bukit, kan? Dalam proses pembikinan blog ni, saya jalan-jalan la dalam dunia blog mencari bahan-bahan yang menarik, dan saya terjumpa 

Monday, April 11, 2016

Sekali Lagi DIA Menjemput: Perginya Seorang Pelakon

Assalamualaikum dan selamat petang,

Jumaat lepas, 8 April 2016 kita dikejutkan dengan berita tentang perginya seorang pelakon yang dikenali sebagai Mr Os atau nama sebenar Mohd Yusof Abduk Hamid. Arwah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada jam 2.50pm di Hospital Selayang akibat kanser paru-paru. Pandangan peribadi saya,

Wednesday, April 6, 2016

Kita tahu, tapi kadang-kadang kita forget

Assalamualaikum. Petang semua!

Okay, memandangkan blog ni takde tema yang spesifik, so saya akan post apa-apa entri yang saya terlintas. Dan untuk hari ni, saya terdetik nak bukak http://www.bharian.com.my/, so saya pun pergi lah jalan-jalan kat sana..

Then terjumpa lah artikel ni : 

Monday, April 4, 2016

Kembali ke dunia blogging??? Kenapa? Why?

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Siapa kenal tuan punya blog ni? Hehe... Blog ni sangat bersawang okay. Entri-entri lepas pun dah saya 'delete'kan. Asalnya nak bersara, dan saya percaya mesti ramai jugak yang dah pencen dari dunia blogging ni. Sibuk dengan dunia kerja, alam rumah tangga, dan lain-lain perkara yang difikirkan relevan. Tapi kenapa tetiba nak tekan-tekan keyboard untuk blog ni?