Tuesday, August 23, 2016

Menghitung Hari...

Kita semua menghitung hari untuk sesuatu; ada yang menunggu tarikh exam, ada yang tunggu saat-saat tamat pengajian supaya boleh masuk ke alam pekerjaan, ada yang menanti hari kelahiran anak sulung, hari bergelar suami isteri, ada yang menanti tarikh keluar keputusan peperiksaan, dan macam-macam lagi. Sudah pasti adrenalin akan lebih aktif dari biasa.

Wednesday, May 4, 2016

Trending: Air Lemon Tanpa Gula

Tadi saya pergi lunch dan order air lemon tanpa gula. Kemudian saya pun duduk lah di kafeteria ofis sambil tengok henfon. Daripada Whatsapp dan Facebook sampai lah kepada COC dan Clash Royale. Bila dah penat tengok skrin kecil ni, saya pun angkat lah kepala tengok orang sekeliling, dan tiba-tiba saya terperasan sesuatu; selain saya, ada lagi 3-4 orang yang minum air yang sama! Air lemon. kagum jugak sebenarnya. Ingatkan saya seorang je yang nak konon-konon nak diet, rupa-rupanya ramai lagi yang sedar akan kebaikan minum air lemon ni, terutamanya bila kita minum tanpa gula. Tapi, selain daripada minuman untuk diet, ada banyak lagi rupanya kelebihan minum air lemon ni. Saya pun google-google lah di internet, dan saya kongsikan dengan anda:

Friday, April 29, 2016

Matlamat Hidup Kena Ada. Lebih Penting, Jelas.


Pagi-pagi kita bangun, solat mandi bersiap sarapan semua untuk keluar bekerja demi sesuap nasi dan simpanan masa akan datang. Itu lah rutin harian kita lima hari seminggu, ada yang lima hari setengah seminggu, dan ada yang enam hari seminggu! Sebulan ada empat hari (ahad) je untuk rehat di rumah dan luangkan masa untuk keluarga. Bila kita fikir-fikirkan balik, kita banting tulang empat kerat ni untuk diri sendiri dan keluarga, tapi kalau masa yang mampu diluangkan hanyalah waktu malam pada hari bekerja dan sehari setengah dihujung minggu, sebenarnya tak berapa berbaloi, kan? Sedikit kecewa, tapi itulah hakikat sebenar sebuah kehidupan bagi mereka yang bekerja, termasuklah saya sendiri. Hari demi hari saya fikirkan, "sampai bila nak macam ni?" Penyelesaian yang paling saya nampak ialah dengan

Wednesday, April 13, 2016

Blog under on-going construction

Assalamualaikum & selamat petang semua


Seperti mana yang korang semua nampak, blog saya masih dalam proses pembikinan.Ye lah, entri pun baru 3-4, apatah lagi komen dan feedback dari blogger lain. Tapi takpe, sikit-sikit lama lama jadi bukit, kan? Dalam proses pembikinan blog ni, saya jalan-jalan la dalam dunia blog mencari bahan-bahan yang menarik, dan saya terjumpa 

Monday, April 11, 2016

Sekali Lagi DIA Menjemput: Perginya Seorang Pelakon

Assalamualaikum dan selamat petang,

Jumaat lepas, 8 April 2016 kita dikejutkan dengan berita tentang perginya seorang pelakon yang dikenali sebagai Mr Os atau nama sebenar Mohd Yusof Abduk Hamid. Arwah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada jam 2.50pm di Hospital Selayang akibat kanser paru-paru. Pandangan peribadi saya,

Wednesday, April 6, 2016

Kita tahu, tapi kadang-kadang kita forget

Assalamualaikum. Petang semua!

Okay, memandangkan blog ni takde tema yang spesifik, so saya akan post apa-apa entri yang saya terlintas. Dan untuk hari ni, saya terdetik nak bukak http://www.bharian.com.my/, so saya pun pergi lah jalan-jalan kat sana..

Then terjumpa lah artikel ni : 

Monday, April 4, 2016

Kembali ke dunia blogging??? Kenapa? Why?

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Siapa kenal tuan punya blog ni? Hehe... Blog ni sangat bersawang okay. Entri-entri lepas pun dah saya 'delete'kan. Asalnya nak bersara, dan saya percaya mesti ramai jugak yang dah pencen dari dunia blogging ni. Sibuk dengan dunia kerja, alam rumah tangga, dan lain-lain perkara yang difikirkan relevan. Tapi kenapa tetiba nak tekan-tekan keyboard untuk blog ni?